Om oss

Husdjursbegravning i Norrland startades den 1:a augusti 2006, som enskild firma. Sedan i början av maj 2008 har vi egen godkänd kremeringsanläggning. I november 2009 omorganiserade vi gårdens två enskilda firmor till ett Handelsbolag där Husdjursbegravning nu är en bifirma. Företaget Sandström & Borg HB är ett familjeföretag med tre verksamhetsgrenar där vi förutom Husdjursbegravning ägnar oss åt Hästverksamhet i form av tävling och träning av travhästar och distanshästar samt jordbruk. Den sista verksamheten är entreprenad som omfattar snöröjning, skogsröjning och även fastighetsskötsel om behov finns.

Familjen består av Harald som sköter kremeringen, tränar travhästar, kör travlopp, är hovslagare och bonde. Eva sköter allt administrativt, kundkontakter, hämtar djur på klinikerna och håller begravningsplatsen i ordning.
Äldsta sonen Martin är sjöingenjör och hjälper till med det mesta när han är hemma varannan månad. Yngsta sonen Anton muckade från lumpen i juni 2010 och arbetar med VVS och kylteknik till vardags. Jakt, fiske, träning och hästsport är de största fritidsintressena i familjen.

Arkiv

Certificate of C.S.R.Certificate of C.S.R.

Vi bidrar till en renare kommun genom TiksPac. Besök gärna deras

hemsida.

Eva Borg

Husdjur har en allt större betydelse i våra liv. För många är det viktigt att ta ett värdigt avslut. Här får människor praktisk hjälp med värdighet och en möjlighet att ta ett avsked. Jag hjälper till med vad de än frågar efter. Skjutsa till veterinär, välja gravplats eller minneslund. Eller om de vill ha hjälp med en ceremoni. Eller tröst.

– Det är min bästa vän som ligger därKarin Olsson spred askan efter sin Ofelia på djurbegravningsplatsen.
Foto: Susanne Kvarnlöf, ÖP
Publicerat i Östersunds-Posten 2008-10-31

Invigningen av djurbegravningsplatsen i Grytan den 18 maj 2007 väckte stort intresse.

Mittnytt fanns på plats och sände reportaget tisdagen efter. (Tyvärr verkar filmen ha försvunnit från ÖPs hemsida) SVT Mittnytt tisdagen den 22 maj 2007.

Här kan husdjuren få den sista vilan
När ett husdjur dör känner många att de mister en familjemedlem. Sorgen kan vara tung och processen med att begrava djuret kan vara besvärlig. Som en hjälpande hand i sorgen finns Eva Borg.
ÖP den 19 maj 2007

Djurens sista vilorum kan bli i Grytan
På fredag är det dags för invigning av den nya djurbegravningsplatsen med dito begravningsbyrå i Grytan. Initiativtagare är Eva Borg och hon driver nu den enda djurbegravningsbyrån norr om Dalälven. Marken är inringad med staket och en skogsglänta är iordningställd för ändamålet.
Länstidningen den 14 maj 2007

En helt ny begravningsplats för sällskapsdjur kommer att öppnas i Grytan. Den 16 oktober 2006 beviljades anläggningen bygglov.

Eva Borg och hennes familj bor på en hästgård i Grytan utanför Brunflo. I en av hästhagarna, uppe på en kulle med utsikt över Storsjön, finns den plats där hon planerar att ha en begravningsplats och en minneslund för husdjur.

Vår bästa vän kommer aldrig mer att vakna
Beslutet att avliva ett älskat husdjur är svårt. Men varje husse och matte tvingas någon gång fatta detta beslut. De flesta åker till en djurklinik, andra tar hem en veterinär för att låta den trogna vännen få somna in i sin trygga miljö.

Det oundvikliga beslutet
Att veta exakt när det är dags för en gammal hund att avlivas går inte att säga. Men ett tecken på att det närmar sig är när en livlig hund slutar röra sig.

Artiklar om att mista en älskad hund berör
Det har kommit mängder med läsarreaktioner på Insidans artiklar om att förlora ett älskat husdjur. Vi publicerar ett urval här.
DN Insidan